06-06-05

11: Downtown (door Neil)

Vandaag ben ik Sofie gaan ophalen na haar werk. Het was toch nogal rustig in het café, dus Sam vond het niet erg. Zo kon ik meteen eens een stukje wandelen door de stad. Dat was eigenlijk nog maar de eerste keer. Eerder hadden we het erg druk met het café klaar te stomen, en de weinige keren dat ik dan toch buiten ging was het hoogstens een blok of twee.

Het vertaalbureau waar Sofie werkt ligt in ‘downtown’ Manhattan. Dat is één van de boeiendste plekken in de stad. Daar vind je oa. Het Empire State building en het Chrysler building. Nu moet je weten dat ik altijd al gek ben geweest op wolkenkrabbers. Ik weet niet precies waarom, maar ze boeien me gewoon enorm. En ik kan je vertellen, als je dan het Empire in levende lijve ziet… dan word je daar toch even stil van. Het is echt ongelooflijk hoe groots alles hier is. Toen ik daar door de straten liep had ik toch zo’n gevoel van ‘yeah’, dit plan van ons om naar New York te komen is eigenlijk best wel super!

Men euforische stemming verdween echter toen ik aan het kantoor van Sofie kwam. Niet door Sofie natuurlijk, want die zag er weer stralend uit. Ze heeft gisteren in Chinatown een leuk chinees kleedje gokocht en dat had ze aan vandaag. Echt prachtig! Maar bij Sofie stond onze aller geliefde Martin… Sofie had me al over hem verteld, en ik heb hem tijdens de opening van het café ook gezien (echter maar vluchtig, want het was toen té druk om er echt op te letten). Blijkbaar had hij voorgesteld om bij Sofie te blijven staan wachten tot ik er was. Ik zag meteen aan de blik van Sofie dat ze er niet bepaald gelukkig mee was. Het ergste was dan nog dat toen ik er aan kwam hij nog bleef staan en nog leek te willen meekomen met ons. Gelukkig hebben we hem tactvol kunnen wegsturen. Maar ik begin me toch af te vragen hoe dit verder moet in de toekomst.

In principe doet die jongen niet echt iets verkeerd natuurlijk. Hij is gewoon vriendelijk. Té vriendelijk. En té opdringerig. Maar ik moet toegeven dat ik niet zo goed ben in dat soort conflictsituaties. Moet ik nu naar Martin toegaan en hem zeggen dat hij Sofie met rust moet laten? Dat kan ik toch niet doen… Enfin ja, misschien betert het wel als Sofie hem blijft negeren.

20:01 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.