09-06-05

14: Definitely maybe (door Sofie)

Ik ben helemaal overdonderd op dit moment. Ik weet niet of ik nu blij moet zijn of niet.

Het zit namelijk zo. Het vertaalbureau waar ik voor werk heeft gisterenavond een groot contract afgesloten met een Hongaarse uitgeverij. Ons bureau zal van de volledige catalogus van die uitgeverij een vertaling mogen maken. Dat betekent werkzekerheid voor de komende vijf jaar ofzo! Dat is natuurlijk wel schitterend nieuws. Wat er echter nog bij komt, is dat de vertalers van ons bureau eerst een stage moeten doen bij die Hongaarse uitgeverij. In Hongarije uiteraard. De stage zou ergens in september beginnen, en zo’n drie maanden duren.

Normaal zou ik dolgelukkig zijn met nieuws als dit. Hongarije is zo’n beetje men tweede thuisland (of nee, wacht, dat is ondertussen men derde thuisland). Ik ga er normaal met plezier naartoe. Maar, drie maanden zonder Neil… Ik weet niet of ik dat wel zie zitten. En ik weet ook niet of hij dat wel ziet zitten. Daar komt dan nog bij dat ik nog maar net de oceaan ben overgestoken om hier te komen wonen. Ik ben het hier nog niet eens gewend, en dan zou ik meteen alweer voor drie maanden in een ander land moeten gaan wonen. Dat is toch wel wat teveel van het goede.

Van de andere kant: het is natuurlijk wel een unieke kans. Ik doe deze job heel graag, en die stage zou me echt enorm veel zekerheid geven. Ook financieel is het absoluut geen slechte zaak. Ik zit echt met gemengde gevoelens nu. Ik ga er vanavond eens met Neil over proberen praten, als het niet te druk is in het café. Wat kan het leven soms toch ingewikkeld zijn!

18:28 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.