12-06-05

17: Point blank (door Sam)

Wat heb ik gisteren weer pech gehad. Zoals gepland is Mary Jane, een collega van Tom, gisteren nog eens naar ons café gekomen. Ze deed dat zelfs voor mij, omdat ze met me wou praten. Blijkbaar vindt ze haar job in de informatica niet zo leuk. Haar grote droom is om journaliste te worden. Omdat ik daar nog voor gestudeerd heb, wou ze het daar met mij eens over hebben.

De avond was heel gezellig begonnen. Neil deed de bar, dus ik kon rustig in de zetel gaan zitten met MJ (zo laat ze zich noemen). Van het voorziene serieuse gesprek kwam eigenlijk niet veel in huis, wat waarschijnlijk te maken had met de enkele glazen Duvel die we achterover hadden gekapt. Maar dat stoorde me eigenlijk niet. Ik vond het veel leuker over andere zaken te praten. (Mijn carrière in de journalistiek was trouwens zo kort dat we toch snel uitgepraat geweest zouden zijn.) Tot mijn grote verbazing bleek het echt goed te klikken tussen ons. Maar het ging natuurlijk weer eens té goed voor Sam the Man. Op mij en MJ na was het café al redelijk vroeg leeg. (Nu ja, het was zoiets van een half twee). Neil vroeg of hij het café dan maar mocht sluiten. Dat vonden we best. MJ stelde me toen voor om naar haar thuis te gaan en daar nog iets te drinken. Maar, hoe het komt weet ik niet, maar om één of andere duistere reden zei ik toen dat ik niet kon. Ik dacht er namelijk even aan dat het deze morgen mijn beurt was om met Maxke buiten te gaan.

Je kan je wel voorstellen dat Neil plat lag van het lachen toen ik hem dit vertelde. "Had me dan gewoon gevraagd of ik met Maxke wou buitengaan" zei hij. En daar had hij natuurlijk wel een knoerd van een punt. Hoe komt het toch dat ik het op de kritieke momenten steeds verpruts? Zucht...

Gelukkig leek MJ er niet echt boos over, dus waarschijnlijk zie ik haar nog wel terug.

22:33 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.