20-06-05

25: Molly's phonecall (door Sofie)

De verrassingen blijven zich opstapelen deze week!

Deze morgen kreeg ik op men werk een onverwacht telefoontje van Molly. En wat voor een telefoontje! Ze was helemaal overstuur. In één ruk door ratelde ze dat ze gestopt was met studeren, dat het allemaal geen zin meer had, dat ze Kristof nooit meer wou zien... Ik was er helemaal door overdonderd. Na een tijdje slaagde ik erin haar een beetje te kalmeren. Zo kon ze alles nog eens vertellen, maar dan op een rustige manier.

Het was allemaal begonnen op zaterdag. Ze had met Kristof afgesproken om iets te gaan drinken 's avonds. Toen kreeg ze plots een telefoontje. Het was een vrouw aan de lijn. De vrouw beweerde de vriendin van Kristof te zijn en zei dat Molly hem met rust moest laten. Natuurlijk was Molly hier erg door geschrokken. In paniek belde ze op haar beurt naar Kristof. Na enige tijd aandringen biechtte die alles op. Hij had inderdaad al een vriendin. En hij had zo plots besloten dat hij toch maar voor haar koos en Molly nooit meer wou zien. De smeerlap! Jongens, ze zijn echt allemaal dezelfde! Nu ja, de mijne valt nogal mee. Maar toch!

Molly was hier natuurlijk heel erg van aangedaan. Ze heeft het hele weekend niets kunnen leren, en heeft vandaag zelfs haar examen niet meegedaan. Erger nog, ze heeft zich laten uitschrijven uit de U.A.! Ze heeft haar studies dus helemaal opgegeven omdat ze met zichzelf in de knoop zit. Eind deze week wil ze zelfs naar hier vertrekken. Ze wil in Antwerpen met niemand nog iets te maken hebben.

Nu wist ik toch even niet goed wat ik daar allemaal op moest zeggen. Het is allemaal zo erg, en ik kan nu niet bij haar zijn om haar te troosten. Ik heb haar toch wel duidelijk gemaakt dat ze er goed moet over nadenken voor ze naar hier komt. Ze heeft tenslotte geen diploma nu en dus ook geen werk. Toch vrees ik dat haar besluit vast staat en dat ze hier één dezer dagen zal aankomen. Op zich ben ik daar wel blij om dat ze naar hier komt, maar de manier waarop is natuurlijk alles behalve.

Ik ga nu maar eens verder al wat zaken proberen regelen voor het geval ze hier aankomt. Ze moet toch ergens kunnen logeren, en veel geld zal ze wel niet bijhebben.

Die arme Molly toch!

20:53 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.