28-06-05

32: Accidental hero (door Sam)

Het is zover. Ik heb altijd al geweten dat het ging gebeuren. Ik ben een held! Nee, zonder zwanzen, ik heb vandaag weer wat meegemaakt.

Wat verder in de straat hier is deze week een nieuw restaurantje opengegaan. Omdat ik vind dat we elkaar als middenstanders moeten steunen in de buurt ben ik er vandaag eens een stukje gaan eten. Hoewel ik moet toegeven dat ik dat ook doe in de hoop dat de eigenaars dan ook eens bij ons langskomen. Blijkbaar kennen ze in dat restaurant ook nogal een povere start, want ik was er helemaal alleen. Eigenlijk niet te begrijpen, want in dat restaurant hadden ze ook pannekoeken. Dat was lang geleden! Dat is nu echt eens iets dat ik mis zie. De pannekoeken van bij ons thuis in Antwerpen. Lang moest ik er dus niet over twijfelen. Ik wou pannekoeken.

Nu blijkt dat de chef van dat restaurant, Jeff, de gewoonte heeft zijn pannekoeken te flamberen. Om één of andere reden ging het deze keer echter mis. Een enorme steekvlam schoot omhoog uit Jeff's pan. Binnen enkele seconden stond ook zijn schort en een handdoek dat hij vast had in brand. Ik kon dit zien doordat het restaurant een open keuken heeft. En gelukkig maar. Ik heb snel een natte handdoek over de brandende pan kunnen leggen, zodat die al onmiddellijk stopte met branden. Dan heb ik enkele stoelen opzij geduwd in de zaak zodat er wat ruimte was op de grond. Zo kon Jeff op de grond gaan liggen en beginnen rollen zodat de vlammen vrij snel doofden.

Ik kan je vertellen dat ik mijn hart nogal in men keel voelde kloppen hoor! Het is echt verbazend hoe snel en hoe helder je kan denken in een noodgeval. Gellukkig is alles nog redelijk goed afgelopen. Jeff heeft geen zware brandwonden opgelopen, al zal hij wel nog een tijdje pijn hebben. Materieel valt de schade ook redelijk mee.

Maar uiteraard is zoiets nooit leuk. Zeker niet als je nog maar net met je zaak begonnen bent.

22:15 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.