22-09-05

58: Position vacant (door Neil)

Toch een hele geruststelling nu we weten dat Molly goed en wel terecht is in Boedapest. Hoe en waarom ze naar ginder is getrokken blijft voorlopig echter een raadsel.

Het is misschien ook wel hard om te zeggen, maar we hebben hier nu ook wel andere zorgen aan ons hoofd! Molly heeft ons aardig in de problemen gebracht met haar vertrek. Momenteel ben ik volop op zoek naar iemand die haar kan vervangen. Wonderwel is dat eigenlijk niet zo eenvoudig in deze grote stad. Er hebben zich wel enkele mensen aangediend, maar... euh... hoe zal ik het zeggen? Dat waren op zijn zachtst gezegd erg vreemde snuiters. Gelukkig heeft meneer Sturalsky de tijd gevonden om tijdelijk even in te springen tot we iemand gevonden hebben.

Tom, met wie ik ondertussen ook weer goed kan opschieten, ging trouwens een handje helpen om een nieuwe barhulp te vinden. Ja, na die affaire met Sofie had ik het even moeilijk met Tom, ook al had die jongen zelf eigenlijk niet veel verkeerd gedaan. Maar ondertussen heeft hij zelf een nieuwe vriendin, Joyce, en daarmee is meteen alles opgeklaard. Dat is geen slechte zaak, want vrienden kan je nooit te weinig hebben nietwaar.

22:02 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-05

57: Where is Molly? (door Neil)

We hebben dringend iemand nodig in de bar! Onze vaste hulp, Molly, is zonder iets te zeggen vertrokken deze morgen.

Er is toch echt iets mis met dat meisje de laatste tijd. Vroeger was ze de beste vriendin van Sofie en zelf kon ik ook wel goed met haar opschieten. Maar sinds ze hier in New York is aangekomen doet ze tegen iedereen vreemd. Alleen met MJ leek ze een goede band te hebben. Dat zinde Sofie niet bepaald. Die was natuurlijk wat jaloers omdat MJ haar beste vriendin inpikte.

Maar nu is Molly dus weg. Gisteren deed ze nog 'normaal' tegen iedereen en heeft ze niets gezegd. Haar kamer is ook leeg. Al haar spullen zijn weg... Vreemd. En behoorlijk verontrustend als je het mij vraagt.

Ik snap ook helemaal niet waarom ze niet gezegd heeft waarom ze weg ging. Daar hadden Sam en ik helemaal geen probleem van gemaakt. Het had ons echter wel een pak problemen bespaard!

Nu ik erover nadenk... Sam zei me dat MJ de laatste tijd ook erg vreemd deed. Misschien wist Mary Jane hier wel meer vanaf, aangezien ze zo'n goede band had met Molly. Pff, het lijkt hier wel een soap!

21:20 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-05

56: Mary Jane Mystery (door Sam)

Ik weet helemaal niet meer wat ik van de situatie met MJ moet denken. Ze doet nog steeds afstandelijk tegen me.

Ook men gesprek met Neil heeft niet veel duidelijkheid gebracht. Het enige wat hem was opgevallen is dat MJ steeds vaker toenadering zoekt tot hem. Alleen is het dan natuurlijk de vraag of dat de oorzaak is van haar gedrag, of net een gevolg ervan. Neil denkt in elk geval niet dat MJ verliefd is op hem. De gesprekken die hij met haar heeft gaan meestal ook enkel over koetjes en kalfjes. Dus een erg diepgaande band hebben ze ook al niet. Ik moet wel toegeven dat dat toch een pak van mijn hart is.

Maar anderzijds, wat is dan de reden van dat gedrag? Vanavond kan ik er onmogelijk met haar over praten, omdat het dan te druk is in de zaak. Hopelijk vind ik morgen de tijd om er eens een gesprek over te beginnen. Maar ik ben er al behoorlijk nerveus voor. Ik ben helemaal niet goed in zulke gesprekken. Praten over gevoelens enzo... En ik moet bekennen dat ik ook wel een beetje bang ben voor wat ze me gaat zeggen. De kans lijkt me klein dat het iets positiefs zal zijn...

20:40 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-05

55: New evolutions (door Sam)

Ondanks het feit dat de laatste dagen erg succesvol waren voor ons café voel ik me toch niet zo gelukkig. Voor het eerst sinds ik samen ben met Mary Jane zit het een beetje scheef tussen ons.

De reden? De oorzaak? Wel, ik zou het eigenlijk echt niet weten. Het is gewoon dat ze me sinds Neil terug is een beetje negeert. In elk geval, zo komt het bij toch over. Soms denk ik bij mezelf dat het maar verbeelding is. Ja ja, zelfhulpgroep Sam in volle actie... Maar op die momenten besef ik dan ook meteen dat ik mezelf niets moet wijsmaken. Er klopt echt iets niet. Maar wat? Zou het wat met Neil te maken hebben? Dat kan ik toch moeilijk geloven. OK, MJ en Neil kunnen goed met elkaar opschieten. Maar ik kan ook goed opschieten met Sofie. Dus daar is toch niks aan?

Misschien komt het omdat ik vaak de hele dag alleen ben met Molly hier in de bar. Maar goed, het is niet mijn schuld dat zij zowat het enige trouwe personeelslid is dat ik heb. Tenslotte kan ik niet zo vaak op Neil rekenen voor het café, omdat nu zijn werk heeft met zijn stripreeks.

Normaal is het vanavond iets rustiger in de bar. Geen Champions League op tv weet je wel. Neil is ook thuis, en die zit toch maar alleen nu Sofie in Boedapest zit. Ik ga hem dus in de bar uitnodigen om eens een goed glas te drinken. Dan kan ik hem meteen eens vragen wat hij denkt van de situatie met MJ.

18:30 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-05

54: Back from Budapest (door Neil)

Hé hé, wat ben ik tegenwoordig een globetrotter geworden!

Sinds gisterenavond ben ik terug uit Boedapest, en ik moet zeggen dat ik me al bij al heel erg goed voel. Oké, ik moet Sofie vijf maanden achterlaten in Hongarije, maar nu ik daar ter plekke ben geweest denk ik er al heel anders over. Boedapest is echt een geweldige stad. En ik heb ook de mensen van Sofie's werk wat beter leren kennen. Daardoor kan ik besluiten dat ze ginds in goede handen is. Waarschijnlijk ga ik haar eind oktober of begin november een bezoekje brengen ginder.

Ja, de voorbije week heeft me echt veel plezier gedaan. Het was een zalige vakantieweek. We hebben al erg veel van de de stad daar kunnen zien. Verder hebben we ook nog eens echt goed met elkaar kunnen praten.

Eigenlijk zitten we hier met zijn allen in een geweldig spannende periode van ons leven. Ik denk dat ik in de enkele maanden dat ik in New York ben komen wonen al meer meegemaakt heb en bereikt heb dan in de rest van mijn leven samen!

17:33 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-05

53: Comic book guy (door Neil)

Druk, druk en nog eens druk! Zo kan je deze dagen wel omschrijven. Volgende week verschijnt dan eindelijk men eerste echte comic. Ik ben er echt trots op. Hoewel het nummer uiteraard al lang klaar is, heb ik men handen toch meer dan vol met de serie. Deze week moet ik namelijk alle, en ik herhaal alle stripwinkels van New York afschuimen om Children of the Dragon te promoten. In Antwerpen zouden dat dan zo'n vijftal winkels zijn. Niet meer dan een dagje werk dus. Hier in New York alleen al zijn er maar liefst 37! Tel daar dan nog eens het helse verkeer in de stad hier bij en je beseft dat ik deze week niet veel thuis ben geweest.

Maar er is nog meer! Het bedrijf waar Sofie werkt heeft het zo geregeld dat de partners van de werknemers een weekje mee mogen naar Boedapest! Omdat ze daar ook wel beseffen dat vijf maanden weg van huis geen pretje zijn, willen ze op die manier zowel de werknemers als het thuisfront een beetje gerust stellen. Ik kijk er enorm naar uit. Op deze manier kan ik me tenminste een beeld vormen van waar men meisje terecht gaat komen. En we kunnen natuurlijk eens lekker profiteren van een heerlijk weekje vakantie samen. Een mooi gebaar van dat bedrijf.

Zaterdagmiddag vertrekken we. In de voormiddag moet ik nog enkele stripwinkels bezoeken en dan moet ik me naar het vliegveld zien te haasten. Ja, aan haast en stress is er echt geen gebrek de laatste tijd. Ook in het café is het de laatste tijd behoorlijk druk, dus help ik daar 's avonds ook nog vaak mee.

Maar eigenlijk bevalt dat zware werken me wel. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik iets aan het bereiken ben met men leven. Gedaan met eindeloos aanmodderen!

20:19 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |