05-12-05

1 (vol.2): Eén jaar later... (door Neil)

Het kan raar lopen in een mensenleven dacht ik nog bij mezelf, terwijl ik naar het hospitaal wandelde. Ik ging er meneer Sturalsky een bezoekje brengen. Een tijdje terug was hij nog kerngezond, en dan plots "baf". Een serieuze slag in het gezicht. Hij heeft kanker, en het ziet er niet erg goed voor hem uit.

Ik ga hem het meest bezoeken, omdat ik toch niets te doen heb. Na de grote flop van mijn Children of the Dragon strip ben ik ontslagen bij de uitgeverij. Zo slecht was die reeks volgens mij anders niet... Gael heeft het trouwens wel gemaakt hoor. Zijn tekeningen waren erg populair. Hij werkt nu zelfs voor Marvel Comics!

Zelf weet ik niet goed wat ik nu ga aanvangen. In het café werken is onmogelijk. Sam houdt de zaak nu samen open met MJ. En meer personeel is echt niet nodig, want het café loopt niet goed. De New Yorkers zitten blijkbaar toch niet echt te wachten op een 'Belgisch' café.

Dus ben ik maar wat heen en weer aan het solliciteren voor een job in de journalistiek. Daar heb ik tenslotte voor gestudeerd. Maar dat wil ook niet echt vlotten. Daarom begin ik er steeds meer aan te denken terug te gaan studeren. Ik heb er altijd van gedroomd regie te studeren. In België is dat er nooit van gekomen. Maar waarom zou ik het hier niet proberen? New York heeft een hele befaamde regieschool.

Toen ik uiteindelijk de kamer van Sturalsky binnenkwam in het ziekenhuis, kreeg ik meteen nog een schok te verwerken. Sofie was er ook net op bezoek. Mét haar nieuwe hongaarse vriend... Ik kan je verzekeren dat het je geen goed doet zoiets te zien. Ook al is het al een hele tijd gedaan tussen ons, zulke wonden blijven. Bij mij althans. Ik denk trouwens dat zij zich er ook wel ongemakkelijk bij voelde, want lang is ze niet gebleven. We hebben ook niet veel tegen elkaar gezegd. Niet dat ik dat niet wou, maar ik kreeg gewoon geen woorden uitgebracht. Ach, wat zou het ook hé. Voorbij is voorbij. Ik zal er mee moeten leren leven.

12:29 Gepost door Neil | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.