07-06-07

Werken

Mannen houden er van om te klussen. Dingen maken of herstellen, knutselen... Daar houden we van.
Valt het je niet op dat wanneer er ergens in de buurt iemand aan het werk is, andere mannen er als een magneet naar worden toegezogen? Wanneer we op straat een drilboor horen heeft dat hetzelfde effect als een fluitje bij een hond. We staan op, lopen naar de werken en moeten er het fijne van weten.
Let op, het is absoluut niet de bedoeling om die andere mannen te helpen met werken. Nee, gewoon rondhangen in de buurt van de werken. We willen de werken zien. En liefst ook een praatje slaan met die ijverige werkmannen. Domme vragen stellen. "Is dat een graafmachine van Catterpilar?"

Ikzelf vind werken en klussen geweldig. Plannen uitdenken hoe ik dit of dat ga maken of veranderen. Heerlijk.
Alleen jammer dat ik twee linkerhanden heb en het dus niet kan uitvoeren.

Enfin, in het ex-café beneden zijn de échte werkmannen dus druk bezig om die ruimte om te bouwen tot een appartement. De zoon van meneer Sturalsky, en dus de nieuwe eigenaar, vond dat een beter idee dan er opnieuw een café van te maken nadat Sam er mee gestopt was.

Die zoon is overigens ook geen simpele kerel. Hij woont nu onder mij en valt om de vijf minuten mijn appartement binnen. Verstrooid dat die mens is. Niet te doen. Ik hoop dat er beneden in het nieuwe appartement iemand normaler komt wonen!

23:21 Gepost door Neil in APINY | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.